*public.site.jump_to_content*

Köszöntő

Nagy tisztelettel köszöntöm azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak a Mátra és a Bükk lábánál elterülő kis településünk Demjén bemutatkozására .

Heves Megyében Egertől DNy-i irányban 12 km-re, a Laskó patak völgyében található Demjén.
A dimbes-dombos környezetben színpompás növényzettel, jó levegő, sétára hívogató remek panorámát biztosító pontok sokasága várja az ide érkező vendégeket. Ebbe a tájba gyöngyszem ként beleillik Cascade Barlang Élmény és Gyógyfürdő, valamint településünk legújabb fürdői, a Demjéni Termál tó, és a Demjéni Piramis fürdő. Kis falunk minden figyelmét arra összpontosítja, hogy az itt élő emberek és az idelátogató vendégek, minél jobb körülmények között tudják kipihenni a szürke hétköznapok fáradalmait. Feltöltődni, erőt meríteni az elkövetkező időszakra.
Településünkön vagy közvetlen közelében számtalan látnivaló található. Melyek pár perces sétával elérhetők. Büszkeségünk egyike a Demjéni Romai Katolikus Templom, mely 1732-ban épült, kuriózumnak számító kő oltárral, és nagyon sok kőből faragott dísszel.

Ezeket helyeket feltétlenül keresse fel:

  • Demjéni Gyógyfürdő
  • Cascade Barlang – és Élményfürdő
  • Demjéni Termál -Tó
  • Piramis Fürdő
  • Kőkultúrát bemutató tanösvény
  • Remete Barlang
  • A falu temetőjében kialakított Kőtár

Egyre több és színvonalasabb szálláshely található, vendég szerető házigazdákkal, színes programokkal településünkön.
Kérem jöjjön el és személyesen győződjön meg a Demjén jó levegőjéről, nyugalmat árasztó környezetéről. Ha megtetszett településünk ajánlja ismerőseinek barátainak!
Kívánom érezzék nagyon jól magukat,és nagyon sok kellemes élménnyel gazdagodjanak, és ne feledjék VISSZA VÁRJUK Önöket!

 

Tisztelettel:
Fodor Géza
polgármester